Nyheder
Publikationer
Sociale Medier
Presse
I denne uge bliver der afholdt DSE messe på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvor man kan møde de to frivillige hjemmeværnssoldater Line Bagger og Niels Frederik von Tabouillot, som også selv studerer på DTU.
Line Bagger, hjemmeværnssoldat, på øvelse. Privat foto
For studerende på landets universiteter handler hverdagen ofte om forelæsninger, eksamensforberedelser og studieprojekter. Men når forelæsningerne på DTU er slut, skifter Line og Niels Frederik studiebøgerne ud med uniformer og træning i Hjemmeværnet. I deres fritid er de frivillige i Hjemmeværnet, hvor de har fundet et unikt fællesskab og mulighed for at udvikle vigtige kompetencer.
Line Bagger, der studerer til kemiingeniør på sjette semester, tilmeldte sig Hjemmeværnet efter at have været værnepligtig. For hende var det en kombination af savnet til det militære fællesskab og verdenssituationen, der fik hende til at tage skridtet.
"Fællesskabet i Hjemmeværnet er noget særligt. Uanset baggrund eller uddannelse mødes vi med et fælles udgangspunkt, og det skaber et sammenhold, man ikke finder mange andre steder," siger hun.
Hun fortæller, at hendes gruppe endda har et så godt sammenhold, at de også ses uden for Hjemmeværnet.
Niels Frederik von Tabouillot, der studerer elektroteknologi, deler Lines begejstring for fællesskabet. I hans kompagni har han mødt mange forskellige mennesker, men også nogle med samme baggrund, hvilket gør det let at forene Hjemmeværnet med studielivet.
"Jeg hygger mig virkelig meget, når vi er på øvelser. Det er lidt som at tage på weekendtur med vennerne, bare med et mere struktureret formål," siger Niels Frederik.
Ud over fællesskabet giver Hjemmeværnet også mulighed for personlig og faglig udvikling. I sin tid i Hjemmeværnet har Line valgt at tage forskellige uddannelser, både for at styrke sin rolle i Hjemmeværnet og for at understøtte det behov, som Hjemmeværnet har. Line fremhæver, hvordan hendes erfaringer fra Hjemmeværnet har gjort hende bedre til at arbejde sammen med mange forskellige mennesker, tage beslutninger og kommunikere effektivt.
"Disse kompetencer er direkte anvendelige på mit studie, hvor teamwork og evnen til at tage ansvar er afgørende," siger hun.
For Niels Frederik handler det også om de praktiske færdigheder.
"At være en del af Hjemmeværnet giver en masse oplevelser, der styrker ens mentale og fysiske robusthed. Man lærer at tilpasse sig forskellige situationer, hvilket er en værdsat egenskab i mange brancher," siger han.
Line på øvelse med Hjemmeværnet. Privat foto.
En bekymring, som mange studerende kan have, er, om de har tid til at engagere sig i Hjemmeværnet. Både Line og Niels Frederik understreger, at fleksibiliteten er stor.
"Man kan selv bestemme, hvor meget tid man vil bruge. Der er plads både til dem, der vil engagere sig meget, og dem, der vil tage det mere roligt," siger Niels Frederik.
Til sidste års DSE messe stod Line klar til at besvare spørgsmål fra de interesserede studerende.
”Mine medstuderende kan godt fortælle om nogle myter, som jeg gerne vil aflive ved at fortælle om mine erfaringer fra Hjemmeværnet”, siger hun.
Både Line og Niels Frederik var sidste år til DSE-messen, hvor de mødte interesserede medstuderende. Igen i år er Hjemmeværnet til stede på DSE-messen fra den 9. - 10. april. Så kom forbi og hør mere om, hvordan du kan blive en del af fællesskabet og styrke dine kompetencer.