Nyheder
Publikationer
Sociale Medier
Presse
Distrikt Sydsjælland og Lolland-Falster har været på skydelejr i Sverige. Formålet med skydelejren var at styrke de sammensatte enheders samarbejde samt at styrke samvirket med de svenske enheder. Næsten 200 danske hjemmeværnssoldater var afsted og brugte weekenden på at udvikle deres færdigheder.
Chefen for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly besøgte de danske hjemmeværnssoldater på skydelejr i Sverige. Tekst og fotos: HDSLF-Informationselement
I Danmark spiller Hjemmeværnet en vigtig rolle i landets beredskab og sikkerhed. Sydsjælland og Lolland-Falster udgør et centralt distrikt i denne struktur.
Distriktet er kendt for sit engagerede personel og de mange aktiviteter, der udføres for at bidrage til samfundets sikkerhed. Et af de unikke aspekter ved Hjemmeværnet er de mange aktiviteter, blandt andet skydelejren, der afvikles én gang om året. I år blev skydelejren afholdt i Sverige.
Aktiviteter som denne giver Hjemmeværnet mulighed for at træne under forskellige forhold og i et miljø, der kan være mere udfordrende end herhjemme.
Skydelejren i Sverige tilbyder en række fordele. For det første giver det soldaterne mulighed for at øve sig i en stor variation af skydeteknikker og taktikker, som er vigtige at kunne. Desuden fremmer skydelejren samarbejdet mellem de danske hjemmeværnssoldater og deres svenske kolleger.
Dette ønskede chefen for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly at overvære, og derfor var han på besøg sammen med Hjemmeværnets myndighedsbefalingsmand, Chefsergent Tom Levå (Hjemmeværnets Command Team).
Command Team var på rundtur blandt de fem forskellige skydeområder i terrænet sammen med distriktets chef, oberstløjtnant Flemming Bastrup. Her brugte de tid på at tale med både de danske og svenske soldater om deres oplevelser og deres tur.
Ud over de taktiske færdigheder, der trænes, er der også fokus på teamwork og kommunikation. At arbejde sammen i en udfordrende træningssituation hjælper med at opbygge tillid og makkerskab blandt de deltagende, som er vitale elementer i Hjemmeværnets mission.
Såvel chefen for Hjemmeværnet som myndighedsbefalingsmanden var enormt nærværende i deres interaktioner med soldaterne, og de udviste stor interesse for de udtalelser, som soldaterne kom med.
Dette gjorde, at flere soldater efterfølgende henvendte sig til Informationselementet og fortalte om deres samtaler med Hjemmeværnets Command Team. Vores soldater havde oplevet, hvordan de blev gjort bevidste om deres betydning for den samlede opgaveløsning. Dette var med til at højne deres motivation for et aktivt virke i det danske Hjemmeværn.
Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster holdt skydelejr i Sverige
Jens Garly nåede at overvære flere skydninger i løbet af dagen, men også at give en kort tilbagemelding på flere af skydningerne, og han fortalte i den forbindelse, at han var godt tilfreds med det, han havde set, og at han påskønnede humøret og den holdning, som soldaterne udviste.
Distriktets Informationselementet fulgte teamet rundt og var løbende med til at indfange stemningsbilleder fra turen rundt i terrænet.
Deltagelsen i skydelejeren i Sverige er et eksempel på, hvordan distriktet sikrer, at dets soldater er godt forberedte til at håndtere de opgaver, der måtte opstå i fremtiden.
På skydelejren i Sverige kom også de lette maskingeværer i brug
Gennem intens træning og samarbejde med udenlandske kolleger fortsætter Hjemmeværnet med at udvikle sig og tilpasse sig de skiftende behov i samfundet. Det var en fornøjelse at have Command Teamet på besøg samt at se og opleve den gode kontakt til soldaterne.